Sprawa dla Dietetyka

O MNIE

Nazywam się Aleksandra Miszkiewicz i jestem magistrem dietetyki klinicznej. Studia ukończyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu oraz Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej. Oprócz tego stale poszerzam swoje kompetencje i wiedzę poprzez uczestnictwo
w szkoleniach i konferencjach.

W swojej pracy stawiam na praktyczne, indywidualne i holistyczne podejście do pacjenta, dzięki czemu możesz mieć pewność, że całościowo zajmę się Twoim problemem zdrowotnym. Patrzę na organizm jako całość a nie ,,fragmenty danej specjalizacji”. Specjalizuję się głównie
w chorobach endokrynologicznych i jednostkach często współistniejących np. zaburzenia gospodarki kostnej, insulinooporność, anemia, niedobory mikroelementów, zaburzenia żołądkowo- jelitowe, celiakia, alergie i nietolerancje pokarmowe oraz zaburzenia hormonalne.

 

Sama kiedyś będąc nastolatka zmagałam się z zaburzonymi hormonami tarczycy i zbyt wysokim poziomem TSH. Jedyne co zostało mi wówczas zaproponowane to leki, które miałam przyjmować do końca życia. Jako młoda dziewczyna byłam załamana i postanowiłam za wszelką cenę znaleźć inne rozwiązanie. Tak zaczęła się moja pasja do chorób tarczycy. Metodą prób
i błędów doszłam do przyczyny moich dolegliwości, skutecznie na nią zadziałałam i udało mi się uniknąć przyjmowania leków. Od tego momentu jeszcze bardziej wgłębiłam się w ten temat i ukończyłam studia dietetyczne. Na co dzień pomagam innym wyregulować tarczycę i nie korzystne dolegliwości, które korelują z chorobami tarczycy. Uważam, że często same leki to zbyt mało by faktycznie w końcu poczuć się lepiej a dieta, suplementacja i styl życia to kluczowe elementy niezbędne do regulacji naszej tarczycy.

Dzięki współpracy ze mną możesz mieć pewność, że:

Specjalizuje się w dietoterapii:

Oraz dodatkowo (z racji częstego współwystępowania z chorobami tarczycy):

Nie prowadzę pacjentów z:

Masz pytania?

Jeśli masz do mnie jakiekolwiek pytania, skontaktuj się ze mną poprzez formularz kontaktowy 😊. Do usłyszenia!